Londra merkezli bir blockchain ödeme firması olan Fnality, İngiltere Merkez Bankası’nda tutulan fonların dijital temsilini kullanarak gerçekleştirilecek canlı ödemelerin ilk aşamasını başlattı.

Fnality tarafından yapılan açıklamaya göre Lloyds Banking Group, Banco Santander ve UBS’nin katılımıyla “Sterling Fnality Ödeme Sistemi” başlatıldı.

Şirket, sistemin ilk kez merkez bankası fonlarının güvenliğini ve kurumsal kalitesini sistemik bir toptan ödeme sisteminde blockchain teknolojisinin yenilikçi işlevselliği ve esnekliği ile bir araya getirdiğini söyledi.

Fnality, ilk canlı işlemin daha geniş bir vizyonun ilk temellerini kanıtladığını ve hem toptan finansal piyasalarda hem de gelişmekte olan tokenize varlık piyasalarında küresel bir likidite yönetimi ekosistemini mümkün kıldığını açıklamaya ekledi. Ancak canlı bir ortamda sistem dayanıklılığının ve işlevselliğinin sağlanmasına odaklanan ilk aşama, İngiltere Merkez Bankası tarafından belirlenen limitlere tabi durumda.

Fnality UK CEO’su Angus Fletcher konuyla ilgili olarak: “2024’e adım atarken, İngiltere Merkez Bankası tarafından belirlenen yönetilen ve onaylanmış bir çerçeve dahilinde operasyonlarımızı büyütmeye ve yeni pazar kullanım durumlarının kilidini açmaya doğru istikrarlı bir şekilde ilerlemeye odaklanmamız keskinleşiyor” ifadelerini kullandı.

Fnality geçtiğimiz ay Goldman Sachs ve BNP Paribas liderliğindeki yatırım 95 milyon dolar toplamıştı. Bu tura DTCC, Euroclear, Nomura, WisdomTree ve çok sayıda mevcut banka destekçisi de katıldı.

Blockchain ödeme firması Fnality’ye 95 milyon dolar yatırım

KaynakFnality