Google Cloud, Web3 varlığını güçlendirmek için blockchain altyapı firması MultiversX (eski adıyla Elrond) ile ortaklık kurdu. Google Cloud’un BigQuery veri ambarı, Web3 projelerinin ve kullanıcılarının Google Cloud ekosistemindeki güçlü veri analitiği ve yapay zeka araçlarından değerli bilgiler elde etmelerine yardımcı olacak MultiversX ile entegre edildi.

MultiversX, iki firma arasındaki ortaklığın büyük ölçekli, veri öncelikli blokzinciri projelerinin yürütülmesini derhal kolaylaştırma potansiyeline sahip olduğunu iddia ediyor. Şirket, bunun geliştiricilerin adresler, işlem gören tutarlar, akıllı sözleşme etkileşimleri ve artan zincir içi analitiklerle ilgili verilere kolayca erişmelerine yardımcı olacağını söyledi.

Google Cloud’un MultiversX ağına katılımı, ekosistem kurucularının platformda bulunan gelişmiş araçları ve hizmetleri kullanarak merkezi olmayan uygulamalara yüksek performans ve ölçeklenebilirlik getirmesini sağlayacak. Google Cloud’da Web3 EMEA başkanı olan Daniel Rood konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Web3 geliştiricilerinin daha hızlı inşa etmelerini ve ölçeklendirmelerini sağlamak için heyecan verici fırsatlar var. Bu alandaki yeni dikeyleri keşfederken MultiversX ile yaptığımız ortaklık, stratejimizi ve erişimimizi daha da genişletmemize ve blokzinciri dünyasındaki ana inovasyonun itici güçlerinden biri olarak konumumuzu sağlamlaştırmamıza olanak tanıyacak.

MultiversX, Web3 kullanım örneklerini geleneksel dünyaya taşımak için geçmişte ana akım markalarla çok sayıda ortaklık kurmasıyla biliniyor. Dijital varlıklara yönelik Avrupa’nın ilk kurumsal pazarı olan ICI D|Services ve Audi’nin araç içi sanal gerçeklik platformu Holoride, platform olarak MultiversX’i seçmişti.

Google ve Coinbase bulut hizmetlerinde kripto ödemeleri sunmak için ortaklığa gitti

KaynakCoinTelegraph