Heyecan yaratan Web3 oyununun adı da belli oldu: Sugartown. İşte konuya dair ilk bilgiler…

Şüphesiz tüm dünyada kitleleri peşinden sürükleyen, adeta bitmek tükenmek bilmeyen bir trend GTA. Her oyunuyla milyonları çeşitli ölçeklerdeki ekranlara (mobil, PC, konsol, vb) tutsak eden yapımın geliştiricisi Take-Two Interactive Software’den sürpriz bir haber geldi. Buna göre 2022’de 12,7 milyar dolara satın aldığı mobil oyun geliştiricisi Zynga ile birlikte Take-Two Interactive Software, son derece Web3 dünyasına iddialı bir yapım sunmaya hazırlanıyor. Heyecan yaratan Web3 oyununun adı da belli oldu: Sugartown.

Konusu tam olarak bilinmeyen Sugartown’a erişim için Ether veya ERC-721 token kullanımının gerekeceği, play-to-earn mantığının ise stake işlemi esaslı olacağı ve genel itibarıyla oyuncuların bolca ödül kazanacağı bir Web3 yapımının yolda olduğu kaydediliyor.

Bununla birlikte daha önce NFT oyunu çıkarma hazırlığında olduğu da basına yansıyan Zynga, kült çiftlik oyunu FarmVille’in geliştiricisi ve Sugartown’ın da benzer bir konsept sunabileceği konuşuluyor.

Öte yandan oyunla birlikte Oras ismi verilen erişim token’larının da piyasada olacağı belirtiliyor…

Her ne kadar Web3 oyunlarına dair beklentiler mütevazı olsa da Axie Infinity gibi lider yapımların aylık yüz milyonlarca doları bulan işlem hacimleri iştahları açmayı sürdürüyor.

Bu noktada Sugartown tartışmasız bir şekilde heyecan yarattı, zira blockchain tabanlı oyunlarla ilgili şüphelerin devam ettiği bir ortamda çıkıyor. Arkasındaki deneyimli ekip ile birlikte başarı kazanma potansiyelinin yüksek olacağı iddia ediliyor.