Güney Kore merkezli video oyun şirketi Wemade ve Singapurlu Whampoa Group’un teknoloji yatırım sektörü Whampoa Digital, Web3’e odaklanan 100 milyon dolarlık bir fon oluşturmak için ortaklığa gitti.

Bu ortaklığın, özellikle Web3 sektöründe hızla büyüyen bir bölge olan Orta Doğu’da dijital varlık endüstrisinin erişim alanını genişletmesi bekleniyor.

Legend of Mir serisiyle tanınan Wemade, Web3 fonunun Dubai’de bulunan Wemix Play Center’daki geliştiricileri destekleyeceğini söyledi. Şirket ayrıca, her iki tarafın da özellikle Web3 sektöründe karşılıklı anlaşma ve proje yönlendirmelerinde bulunacak ve potansiyel olarak gelecek vadeden projelere ortak yatırım yapacağını da sözlerine ekledi.

Whampoa Group’un kıdemli ortağı Aureole Foong konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu ortaklık, halihazırda yerleşik sektörlerimizin ötesinde dijital varlık endüstrisinde yeni ufuklara öncülük etmemize ve Web3 alanında dünyanın en hızlı büyüyen bölgelerinden biri olan Orta Doğu’da inovasyonu teşvik etmemize olanak tanıyacak” ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre Whampoa Group, Asya’daki birçok köklü aileye ait özel bir yatırım şirketidir. Singapur’un kurucu başbakanı ve önde gelen iş aileleriyle akraba olan Lee aileleriyle bağları var.

Mayıs ayında Whampoa Group, Bahreyn’de kripto müşterilerine açık bir dijital banka olan  Singapore Gulf Bank’ın kurduğunu duyurdu. Ağustos ayında yatırım firması, dijital bankanın bölgedeki genişlemesini denetlemesi için JP Morgan’dan Ali Moosa’yı işe almıştı.

Blockchain oyun pazarının 2030 yılına kadar 600 milyar dolara ulaşması bekleniyor

KaynakThe Block