Nesnelerin interneti için güvenlik odaklı bir platform olan IoTex, blokzinciri teknolojisiyle desteklenen bir iç mekan güvenlik kamerası olan “Ucam” için kamera üreticisi Tenvis Technology ile iş birliğine gittiğini duyurdu.

IoTex İş Geliştirme Müdürü Larry Pang’in Cointelegpraph’a yaptığı açıklamaya göre Ucam kullanıcıları, kamera verilerine merkezi olmayan bir sistem üzerinden erişebilecek ve “kırılamaz” bir şifre ile oturum açabilecekler.

Tüm verileri uçtan uca şifrelemek için özel bir anahtar kullanıldığını söyleyen Pang, gizliliğimizi ve sahipliğimizi garanti eden teknolojilere ihtiyacımız olduğunu vurguluyor.

Standart parolalar kolayca kırılabilir

Blokzinciri tabanlı Ucam sistemi, internet tabanlı gözetim kameralarının arkasındaki birçok şirketi rahatsız eden veri ve güvenlik ihlallerinden kaçınmak için tasarlandı. Amazon Ring ve Google Nest gibi kameraların bilgisayar korsanları tarafından kolay bir şekilde ele geçirilmesi gizlilik tehdidini ciddi oranda artırdı. Pang bu tür korsanların hepsinin “ön kapıyı” kullandığını söylüyor: “Bunlar brute force kullanılarak kırılmış şifre tabanlı saldırılardır. 8 karakterli bir parola birkaç dakika içinde kırılabilir.

Ucam blokzinciri altyapısını kullanarak kripto para birimlerine özgü uçtan uca şifrelemeyi ev gözetimine getireceğini iddia ediyor. Pang, teknolojiye yatkın olmayan kişilerin dahi bu teknolojiden kolay bir şekilde faydalanabileceğini söylüyor.

Tüm para birimleri için güvenlik katmanı oluşturan blokzinciri projesi

KaynakCointelegprah