Hong Kong merkezli kripto odaklı risk sermayesi (VC) firması CMCC Global, Asyalı blockchain girişimlerini desteklemek için 100 milyon dolarlık fon ayırdı.

South China Morning Post’un haberine göre Titan Fund adlı kripto fonu, aralarında blockchain şirketi Block.one, Winklevoss Capital, Jebsen Capital ve Animoca Brands kurucusu Yat Siu’nun da bulunduğu 30 yatırımcının katılımıyla 4 Ekim’de açılış finansman turunu tamamladı.

Titan Fonu kilit alanlardaki yatırımlara odaklanacak. Bunlar blockchain altyapısı, oyun ve NFT’ler, tüketici uygulamaları, borsalar, cüzdanlar, borç verme ve borç alma platformları dahil olmak üzere finansal hizmetler olarak belirlendi. CMCC Global’in kripto fonu, Hong Kong odaklı erken aşama blockchain girişimlerine öz sermaye yatırımları sunan dördüncü fonu olacak. Fon halihazırda ikisi Hong Kong merkezli girişimlere yönelik olmak üzere beş yatırım turu gerçekleştirdi.

100 milyon dolarlık kripto girişim fonu, ayı piyasası sırasında ve FTX’in çöküşünden bu yana kripto finansmanında yaşanan kuraklığın ortasında geliyor. Pitchbook’un verilerine göre, kripto firmalarına yapılan küresel risk sermayesi yatırımlarının değeri bir önceki yıla göre yüzde 70,9 oranında azalırken, anlaşma sayısı da yüzde 55 oranında düştü. Bu durum, kripto tabanlı girişimlerin milyarlarca dolar topladığı ve kripto ekosisteminin her ay yeni bir unicorn gördüğü boğa piyasasıyla tam bir tezat oluşturuyor.

Hong Kong’da Cyberport’ta konumlanan Web3 şirketlerinin sayısı hızla artıyor

KaynakCoinTelegraph