Tayvan merkezli telefon üreticisi HTC bu haftanın başlarında işlerini daha rekabetçi tutacağını ve blokzinciri telefonu EXODUS da dahil olmak üzere yüksek kaliteli ürünlere odaklanacağını açıkladı.

HTC son 5 yılda üçüncü kez büyük çapta işten çıkarma yapıyor. Şirket 2015 yılında 2250, Temmuz 2018 yılında ise 1500 kişiyi işten çakırdı. Halihazırda 3000 çalışanı olan şirket son işten çıkarmanın büyüklüğü konusunda bir açıklama yapmadı.

HTC bu küçülmenin bir dizi yenilikçi ürün için iyi olabileceğini söylüyor. Bu ürünler arasında sanal gerçeklik sistemi VIVE ve blokzinciri tabanlı akıllı telefon EXODUS da bulunuyor.

İlk olarak Mayıs 2018’de tanıtılan EXODUS telefonları merkezi olmayan ağlara bağlanabiliyor ve merkezi olmayan uygulamaları tıpkı diğer akıllı telefonlarda olduğu gibi çalıştırabiliyor. Telefon ayrıca bir donanım cüzdanı olarak da işlev görüyor ve sahiplerine kripto para birimlerini tutmak için güvenli ve mobil bir yol sunuyor.

EXODUS, 2018’in sonunda satışa sunuldu ve başlangıçta yalnızca kripto para birimiyle satın alınabiliyordu. HTC’nin gelecek planları arasında telefonun yeni bir versiyonu ile Binance Chain’e destek verilmesi de yer alıyor.

EXODUS piyasadaki tek blokzinciri telefonu değil. Sirin Labs da 2018’in sonunda blokzinciri telefonu Finney’i duyurmuştu. Samsung da bu yılın başlarında merkezi olmayan uygulamalar çalıştıran Galaxy S10’u piyasaya duyurdu. Ayrıca henüz onaylanmasa da LG’nin de blokzinciri tabanlı bir akıllı telefon piyasaya sürmesi bekleniyor.

KaynakCoindesk