Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) tarafından kullanılan kimlik doğrulama sistemi, Hindistan’da kurcalanmaya karşı korumalı sertifikalar vermek için Avalanche blockchain’ini kullanacak.

Hindistan, 75.000’den fazla üyesiyle Amerika Birleşik Devletleri dışındaki en büyük ikinci IEEE üye tabanına sahip. Meslek birliği, doğrulama sürecini kurcalamaya karşı korumalı, anında ve güvenli hale getirmek için tüm kursiyerlere ve kullanıcılara IEEE kimlik bilgileri veya sertifikaları verecek.

IEEE, Zupple Labs tarafından inşa edilen blockchain tabanlı bir kimlik bilgisi yaşam döngüsü yönetimi olan LegitDoc aracılığıyla blockchain sertifikaları düzenleyecek. Cointelegraph’a konuşan Zupple kurucu ortağı Neil Martis, Hindistan kamu sektörünün son 12 ay içinde pilotlar üzerinden tam teşekküllü blockchain projeleri uygulamaya daha istekli hale geldiğini söyledi.

IEEE’nin sertifika ihracı için Avalanche’ın C-Chain’ini birincil mutabakat katmanı olarak kullanma kararı, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu bir ekosisteme duyulan ihtiyaçtan kaynaklandı. Martis, “Bununla birlikte, uygun yeni teknoloji ortaya çıktıkça ek paralel yerleşim katmanları olarak yeni platformları deneyeceğiz” diye de ekledi.

Avalanche’ın Hindistan kolunun başkanı Devika Mittal de SK Planet ve JP Morgan Onyx gibi üst düzey kurumların blockchain olarak Avalanche’ı tercih ettiklerini vurguladı. Blockchain uygulamak isteyen kuruluşlar için Mittal, sorunlu noktaların belirlenmesini ve ardından çözümlerin değişmezliğini, uzun ömürlülüğünü ve güvenliğini sağlayabilecek bir zincir seçilmesini önerdi.

IEEE-Zupple Labs ortaklığı, Hindistan’ın mühendislik topluluğu için yüz binlerce kurcalamaya dayanıklı kimlik belgesi verilmesiyle sonuçlanacak. Duyuru, IEEE’nin eğitimde kimlik doğrulama için blockchain’in nasıl güçlü bir emsal teşkil ettiğini ve daha geniş Web3 katılımını nasıl teşvik ettiğini vurguluyor.

Paribu Hub ve BİLGİ Eğitim iş birliğinde “Kriptoloji ve Blokzincir Sertifika Programı” başlıyor

KaynakCoinTelegraph