Blockchain oyun şirketi Immutable, birlikte çalışabilirliği artırmayı sağlayan “Pasaport” aracını tanıttı.

Yapılan açıklamaya göre Immutable’ın Passport aracı, “oyunculara kimliklerini, başarılarını ve dijital varlıklarını farklı çevrimiçi oyunlarda ve pazarlarda kullanmalarını sağlayan evrensel bir profil sunmak ve kayıt sürecini basitleştirmek” için tasarlandı.

Şirket ayrıca, birlikte çalışabilirlik vaadini yerine getirmeyi amaçlayan aracın başlangıçta 500.000’den fazla kullanıcısı olan beş oyun ve pazar yerinde mevcut olduğunu söyledi. Açıklamaya göre bu oyunlar ve pazar yerleri arasında “Gods Unchained,” “Blocklete Golf,” “Bleacher Report Watch2Earn” TokenTrove ve AtomicHub yer alıyor.

Efsanevi karakterlerle dolu dijital bir kart oyunu olan “Gods Unchained” ve bir strateji golf oyunu olan “Blocklete Golf” gibi oyunlar arasında oyuncuların dijital varlıkları nasıl kullanacağı belirsiz olsa da Immutable, Passport aracının daha iyi bir oyun deneyimini teşvik edebileceğini düşünüyor.

Immutable kurucu ortağı Robbie Ferguson yaptığı açıklamada, “Herhangi bir web3 oyununa veya pazar yerine benimsemenin önündeki en büyük engeli sorduğunuzda, kullanıcı edinimi hakkında konuşacaklardır. Passport kullanıcı edinimini artırıyor, işlem dönüşüm oranlarını optimize ediyor, oyunculara yeni dünyaları keşfetmelerini ve yeni ekonomilere katılmalarını sağlayan sorunsuz bir deneyim sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Her ay milyonlarca, hatta on milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapan geleneksel oyun platformlarıyla eşit düzeyde sağlam ve etkileşimli topluluklar oluşturmayı amaçlayan çeşitli projelerle web3 oyun arenası şu ana kadar gelişim aşamasındaydı. Çoğu şirket diğer oyunlardan bağımsız olarak çalışan popüler oyunlar üretmeye odaklanırken, Immutable birlikte çalışabilir bir oyun evreni inşa etmeye çalışıyor.

JPMorgan ve Apollo, blockchain birlikte çalışabilirliği için ortaklığa gidiyor

KaynakThe Block