İngiltere Merkez Bankası ve Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi (FCA), stablecoin’lerin düzenlenmesine yönelik önerdikleri yaklaşım hakkında geri bildirim talep etti.

BoE’nin bu haftanın başında yayınladığı açıklamaya göre teklifler, Birleşik Krallık’ta sistemik ölçekte stablecoin kullanan gelecekteki ödeme sistemlerini kapsıyor.

BoE, stablecoin’leri düzenleme gerekliliğinin finansal istikrara yönelik potansiyel riskten kaynaklandığını söyledi. “Stablecoin kullanan ödeme sistemleri, Birleşik Krallık’ta perakende ödemelerde yaygın olarak kullanılırsa, finansal istikrar için risk oluşturabilir” diye ekledi.

Tekliflerden biri BoE’de diğeri ise FCA’den geliyor. BoE, Birleşik Krallık merkez bankasının stablecoin kullanan sistemik ödeme sistemleri operatörlerinin yanı sıra stablecoin ihraççıları ve cüzdan sağlayıcılarını düzenleme niyetini ana hatlarıyla belirtiyor. İngiltere Bankası Finansal İstikrardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sarah Breeden konuyla ilgili olarak: “Önerilerimiz, firmaların yönetmeleri gereken riskleri anlayabilmeleri ve halkın her türlü dijital para ve ödeme konusunda güvende olmasını sağlayabilmeleri için güvenli inovasyonu desteklemeyi amaçlıyor.” ifadelerini kullandı.

Her iki teklif de stablecoin’lerin Birleşik Krallık’taki tüketicilere ve perakendecilere, özellikle de ödemeleri daha hızlı ve daha ucuz hale getirerek sağlayabileceği potansiyel faydaları değerlendirmeyi amaçlıyor. FCA, stablecoin’lerin basılması ve tutulmasıyla ilgili önerilen düzenlemeyi araştırıyor. FCA’de Tüketiciler ve Rekabetten Sorumlu İcra Direktörü Sheldon Mills de konuyla igili olarak “Stablecoin’ler ödemeleri herkes için daha hızlı ve daha ucuz hale getirme potansiyeline sahip ve bu nedenle firmalara bu yeniliği güvenli ve emniyetli bir şekilde kullanma olanağı sunmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

BoE ve FCA, 6 Şubat 2024’e kadar halktan ve sektörden geri bildirim bekliyor.

Deutsche Bank ve SC Ventures, UDPN’de ilk stablecoin takasını tamamladı

KaynakThe Block