Blokzinciri girişimi Coadjute, gayrimenkulde faaliyet gösteren işletmelerin bir mülk satışıyla ilgili verileri paylaşmasına olanak tanıyan bir dağıtık defter teknolojisi (DLT) ağı olan Coadjute Network’ün piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Konut piyasası, emlakçılardan hukuk firmalarına, ipotek komisyoncularından borç verenlere kadar bir dizi tarafı içeriyor. Bir ev satışını kabul etmekle işlemi tamamlamak arasındaki süreçte tüm taraflar arasında çok sayıda telefon görüşmesi ve e-posta yazışması gerçekleşiyor. Dolayısıyla bir ev satışı tüm taraflar için sinir bozucu bir süreç olabiliyor.

Bu durumu ortadan kaldırmak isteyen Coadjute ise çoğu blokzinciri uygulamasında olduğu gibi, paylaşılan bir bilgi kaynağı oluşturmayı amaçlıyor. Satış sözleşmesi gibi belgelerin paylaşılması ve iletişimin sağlanması dahil olmak üzere iki temel işlevi yerine getiriyor. Her ev satışında, katılımcıların etkileşimde bulunabileceği WhatsApp grubuna benzer bir anlaşma odası kullanılıyor.

Coadjute, çözümü mortage ödemelerine ve fon hareketlerine genişletmek istiyor. Girişim daha önce buna yönelik NatWest ve Barclays gibi önde gelen bankalarla denemeler yapmış.

Coadjute, geçen yılın sonunda R3’ün CEO’sunun katılımıyla multi milyonluk bir finansman turunu tamamladı. Daha önce şirket, bir uygulama aracılığıyla ev satın alma sürecini izlemek için NatWest Bank ile bir anlaşma imzalamıştı.

Alman emlak devi Stellar blokzincirinde 20 milyon dolarlık tahvil çıkardı

KaynakLedger Insights