Avustralya merkezli dijital pazar yeri Two Hands, ıstakozlar için ilk blokzinciri tabanlı sevkiyatını tamamladı.

Melbourne – Şangay arasıda gerçekleştirilen sevkiyat, Go Trace yazılımı kullanılarak takip edildi ve 1 günde tamamlandı. Her bir ıstakoza SmartTag adı verilen etiketlerin eklenmesiyle çalışan çözüm, bu etiketler sayesinde GoChain’in GoTrace yazılımıyla ıstakozların takibini sağlıyor.

Satıcı bir ıstakoz satın aldığında GoTrace’e ürünün bir ‘Seyehat Programı’ yazılıyor. Deniz ürünleri tedarik zinciri boyunca ilerlerken, güzergah GoTrace uygulaması kullanılarak doğrulanıyor.

Mayıs ayında şirket, ıstakoz sevkiyatlarını izlemek ve takip etmek için GoChain halka açık blok zinciri protokolünü ve GoTrace Tedarik Zinciri Yönetim Platformu’nu uygulama planlarını duyurmuştu.

Zincirdeki verimsizlikleri ve dolandırıcılığı azaltmak için aracıları ortadan kaldırmayı hedefleyen şirket, bu çözümle birlikte tedarik zincirindeki aracıları ortadan kaldırarak üreticiler, restoranlar ve doğrudan tüketiciler arasındaki bağlatıları kolaylaştırıyor. Two Hands böylelikle tedarik zinciri boyunca yaklaşık yüzde 20 oranında maliyet tasarrufu sağlıyor.

Gıda izlenebilirliğine yönelik tüketici talebi artıyor. Food Marketing Institute tarafından yapılan önceki araştırmalarla desteklenen yeni bir IBM Institute for Business Value araştırması, tüketicilerin yüzde 73’ünün ürünlere yönelik tam şeffaflık için para ödeyeceğini ortaya koyuyor. IBM Food Trust dünyadaki en büyük gıda izlenebilirliği girişimlerinden biri ve birçok farklı projede kullanılmaya devam ediyor.

Zeytinyağı tedarikçileri IBM Food Trust platformuna katılıyor

Kaynakhttps://www.ledgerinsights.com/australian-marketplace-tracks-lobster-on-blockchain/