İtalyan Bankacılık Birliği (ABI), bir yıllık yerel bankacılık faaliyetlerinin uzlaşma verilerini bir blokzinciri platformunda başarıyla işleme koydu.

Birlik, Spunta Project’in sisteminin başarılı bir şekilde test edildiğini basın bülteniyle açıkladı. Bu yapının başarılı bir şekilde test edildiği ilk olarak Eylül ayında İtalyan medyası tarafından açıklanmıştı ancak fazla bir detay verilmemişti.

ABI yapılan testlerin, bir yıllık İtalyan bankacılık faaliyetini etkin bir şekilde simüle eden blokzincir tabanlı bankacılık uzlaşma sistemi tarafından işlenmekte olan 200 milyon veri girişini gördüğünü söylüyor. Başırılı geçen test, doğrulama prosedürünün ve platformun sürdürülebilirliğini gösteriyor.

Projenin ülkenin bankacılık işgücünün yüzde 78’ini oluşturan 18 İtalyan bankasının ortak bir projesi olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Yakın bir tarihte değiştirilen bankacılık anlaşmalarının, sistemin 1 Mart 2020’ye kadar uygulamaya geçmesine izin vereceği belirtiliyor. ABI, İtalyan bankalarının iş birliği ile yürütülen blokzincir tabanlı bankacılık mutabakat platformunu ilk olarak geçtiğimiz Haziran ayında duyurmuştu.

Spunta Projesi, derneğin araştırma organizasyonu ABI Lab tarafından koordine ediliyor. Sistem entegrasyon firması NTT Data, merkezi olmayan veri depolama platformu Sia, Corda ağı ve kurumsal blokzincir firması R3 de katılımcılar arasında yer alıyor.

KaynakCoinTelegraph