Akdeniz coğrafyasının öne çıkan ülkelerinden İtalya’dan, blockchain alanındaki projelere yönelik önemli bir ‘destek’ adımı geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

İtalyan hükümeti, blockchain teknolojisine yönelik ‘destekleyici’ stratejileri kapsamında yeni bir adım atarak ülkede bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin yanı sıra kamu ve özel araştırma merkezlerine 45 milyon euro’ya kadar sübvansiyon sağlanacağını açıkladı.

İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre hibe desteği Eylül ayı ortasına kadar verilecek. Ayrıca Blockchain’in yanı sıra yapay zeka, bilgi güvenliği, IoT projeleri gibi bir dizi alan desteklenecek.

500 bin Euro’dan az olmamak kaydıyla 2 milyon Euro’ya kadar hibe alınabilecek.

Yeni politikanın söz konusu endüstriler açısından araştırma ve inovasyon yeteneklerini güçlendirici etki sunması bekleniyor. İtalyan hükümetinin sadece şirketleri değil, ilgili koşulları sağlaması halinde kamu ve özel araştırma merkezlerini de kapsama dahil etmesi bu alandaki bütüncül bakış açısına işaret ediyor.
Ek olarak ilgili desteklere ‘ortaklaşa’ başvurulabileceği de kaydediliyor.

Bu adım Avrupa Komisyonu, Parlamento ve Konsey’in kapsamlı kripto para çerçevesi MiCA’nın duyurulmasının ardından kamuoyuyla paylaşıldı. Avrupa ülkelerinde blockchain ve beraberindeki birçok unsurun gittikçe daha sık gündeme geleceği tahmin ediliyor.