İtalyan lüks moda markası Salvatore Ferragamo, ABD-New York’ta açtığı yeni mağazasına NFT standı kurdu.

New York’un Soho semtindeki yeni mağazasında Salvatore Ferragamo, açtığı NFT standı ile dikkat çekti. Stantta Ethereum blockchain ağında kişiselleştirilmiş NFT’ler basılırken sürrealist sanatçı Shxpir’in tasarımları da ilgi gördü. Salvatore Ferragamo’nun NFT standı, “Web3 dünyası ile kişisel perakendeciliği harmanlayan “çok duyusal” bir deneyim şeklinde yorumlanabilir.

Açılış gününde 256 adet NFT basıldığı kaydedildi. Ayrıca Shxpir, 200 t-shirt ve 150 sweatshirt’ten oluşan sınırlı sayıda parçadan oluşan bir de koleksiyon tasarladı.

Ferragamo’nun Kuzey Amerika CEO’su Daniella Vitale, “Shxpir, New York City ve Soho’nun enerjisini yansıtıyor,” dedi ve şöyle devam etti: “Web3 dünyasının biraz göz korkutucu olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle, bu proje sistemin gizemini ortadan kaldıracak şekilde kavramsallaştırıldı, “NFT’lerde deneyimli olmasanız veya cüzdanınız olmasa bile, gerekli adımlarda rehberlik edeceğiz…”

Ferragamo, bu yıl NFT dünyasında giriş yapan tek lüks moda markası değil. Prada’dan Gucci’ye, Balenciaga’dan Farfetch’e sayı sürekli artıyor. Lacoste’un Underwater (UNDW3) NFT koleksiyonunu da hatırlatalım.
Söz konusu NFT’ler moda şirketinin ikonik logosu olan timsahın 3 boyutlu bir versiyonunu esas alıyordu. Robotik timsah, durgun suda periyodik hareketler yapan ve mavi renkte parlayan bir göze sahipti.

NOT: Görsel temsilidir.