BlockStart KOBİ’leri hedefleyen blokzinciri girişimlerini finanse etmeyi planlıyor. Finansman, Avrupa’nın rekabet gücünü artırmak için araştırmaya yatırım yapan EU Horizon 2020 programı tarafından sağlanacak.

Pan-Avrupa DLT/blokzinciri ortaklık programı olan BlockStart, blokzinciri tabanlı çözüm sağlayıcıları ile son kullanıcı KOBİ’leri arasında hedef odaklı, iş odaklı ve karşılıklı fayda sağlayan ortaklıkları kolaylaştırmayı hedefliyor.

BlokcStart 2. Açık Çağrısında AB’nin her yerinden ve H2020 ile ilişkili ülkelerden erken ve büyüme aşamasındaki blokzinciri girişimleri arıyor. Bu 3 aşamalı kapsamlı ortaklık programı FinTech, ICT ve perakende alanlarında geliştirilen DLT/blokzinciri teknolojilerini finanse etmeyi amaçlayan 265.000 euro’luk bir fonu yönetecek ve seçilen girişimler 20.000 euro’ya kadar özkaynaksız yatırım alabilecekler.

Program girişimlere pilot uygulama fırsatlarına erişim, mentorluk, yatırımcılara ve danışmanlara erişim gibi çeşitli avantajlar da sağlayacak. Programa kabul edilen girişimleri ilk olarak 6 aylık bir program karşılıyor. Daha sonra başarılı olan teknoloji sağlayıcıları 4 aylık bir prototip aşamasına kabul ediliyor. 2 aylık pilot aşaması boyunca blokzinciri ve diğer DLT’lerle çalışan girişimler, çözümlerini doğrulamak ve ürünlerini iyileştirmek, işlerini büyütmek ve potansiyel müşterilerle yakın çalışmak için eşsiz bir fırsata sahip olacaklar.

Programa FinTech, ICT ve perakende alanlarında DLT / blokzinciri teknolojileri ile çalışan herahngi bir Avrupa ya da H2020 İlişkili ülkeler katılabiliyor. Son başvuru tarihi olarak 30 Eylül 2020 belirlenen programın başvuru ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ant Financial, KOBİ’ler için blokzinciri çözümünü duyurdu

KaynakLedgerInsights