Ant Financial, KOBİ’lerin blokzinciri uygulamaları daha az maliyetle ve kendi node’larını barındırma gerek kalmadan kullanmasını amaçlayan çözümü olan OpenChain’i piyasaya sürdü.

Ant Financial Blokzinciri Platformları Genel Müdürü Jin Ge’ye göre OpenChain platformunun lansmanı ile bir milyon KOBİ ve geliştiricinin önümüzdeki üç yıl içinde daha fazla kullanım senaryosu geliştirmesine ve keşfetmesine yardımcı olmayı amaçlanıyor.

Teklif, tedarik zinciri finansmanı, ürün kökeni, elektronik faturalar, merkezi olmayan oyunlar, telif hakkı koruması ve bağışlar da dahil olmak üzere çok sayıda hazır merkezi olmayan uygulamalar (dApp) sunuyor

Ant Financial’ın ana blokzinciri platformu hali hazırda tarım için Bayer, tedarik zinciri finansmanı için ise China Evernright Bank tarafından kurumsa blokzinciri çözümü olarak kullanılıyor.

Hız açısından değerlendirecek olursak OpenChain profesyonel sürümü saniyede en fazla on işlemi, kurumsal sürümü 100 işlemi desteklerken Ant Financial Blockchain’in kendisinin 10.000 işleme kadar çıkabileceği söyleniyor.

OpenChain fiyatlandırması aylık 100 yuan (14 $) olarak belirlenmiş.

KOBİ’lere blokzinciri çözümleri sunma konusunda rekabet kızışıyor. Geçtiğimiz günlerde WeBank’ın da içinde yer aldığı devlet destekli bir çözüm olan Blokzinciri Hizmet Ağı duyurulmuştu. Ek olarak Baidu da daha önce Açık Ap adlı bir teklifini duyurmuştu.

KOB’ilerin blokzinciri tabanlı çözümlere daha kolay ulaşması ve onları kullanması teknolojinin benimsenmesini artırarak hem şirketlere hem de tüketicilere fayda sağlayacak.

Blokzinciri KOBİ’lerin finansman sıkıntılarını hafifletebilir

KaynakLedgerInsights