COVID-19 salgını başladığından veri Silikon Vadisi merkezli girişim Crowdz, KOBİ müşteri tabanını 450’den 25.000’e çıkardı. Barclays destekli şirket, bankaların teklif verebileceği ve ticari finansman sağlayabileceği bir KOBİ fatura açık artırma pazarı sağlamak için blokzincirinden yararlanıyor.

ABD merkezli şirket Birleşik Krallık’ta da faaliyetlerini başlatmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Bununla birlikte Wiserfunding ile anlaşan girişim, Crowdz SMARTSCORE adını verdiği yeni risk değerlendirme aracını piyasaya sürdü. Windsurfing Z-Score modeli, geliri 500.000 ile 200 milyon sterlin arasında olan şirketler için yüzde 95 oranında doğru tahmin yapabildiğini iddia ediyor.

COVID-19 salgınından bu yana yüzde 5000 büyüdüklerini belirten CEO Payson Jonhston, Wiserfunding ile ortak olmanın SMARTSCORE’un kapsamını artırarak müşteri kazanımını önemli ölçüde artıracağına inanıyor.

Crowdz SMARTSCORE’a ek olarak Wiserfunding, yatırımcıların fonları daha iyi tahsis etmeleri için Crowdz’un KOBİ topluluğunu finanse etmesine ve COVID-19’dan en çok etkilenen KOBİ’lerin ayağa kalkmasına yardımcı olacak. Jonhston bu ortaklığın piyasayı daha verimli hale getireceğini ve ekonominin yeniden inşasına yardımcı olacağını söylüyor.

Geçtiğimiz yıl Barclays ve BOLD Capital Partners‘dan 5,5 milyon dolar değerinde Seri A yatırımı alan şirket Quant Network’ün Overledger çözümü ile Ethereum blokzinciri teknolojisini kullanıyor ve blokzinciri birlikte çalışabilirliği sağlıyor.

Crowdz gibi KOBİ ticari finansmanını destekleyen ve büyük bankalardan destek gören bir başka girişim de we.trade. Ticari finansman ile adı sık sık geçen blokzinciri teknolojisinin ilerleyen dönemlerde bu alanda çok daha fazla kullanılması bekleniyor. Özellikle pandemi sırasında müşteri tabanını büyük ölçüde genişleten Crowdz gibi girişimler blokzincirinin potansiyelini bu alanda daha etkin bir şekilde kullanmak istiyor.

We.Trade, 12 bankanın yanı sıra IBM tarafından da destekleniyor

 

KaynakLedgerInsights