Rusya’nın en büyük bankalarından biri olan Sberbank’ın İsviçre ayağı, emtia ticareti finansmanı için blokzinciri tabanlı bir platforma katıldığını açıkladı.

Sberbank Switzerland AG, blokzinciri destekli ticari finansman hizmetini uygulamak için İsviçre ticari finansman platformu Komgo ile bir anlaşma imzaladı. Sberbank İsviçre’nin Cointelegprah’a yaptığı açıklamalara göre Komgo ile yapılan iş birliği ticari finasman alanındaki artan dijitalleşmeye hitap ediyor.

Sberbank’ta Ticari Finansman Müdürü olan Evgeny Kravchenko emtia ticareti finansmanının Sberbank İsviçre’nin stratejik bir iş kolu olduğunu belirtiyor. Kravchenko’nun açıklamarına göre Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri şirketin ana pazarları arasında yer alıyor. Aynı zamanda Sberbank İsviçre küresel ticari akışları da destekliyor.

Komgo’nun ticari finansmanının, Sberbank’ın operasyonlarının verimliliğini daha da artıracağını ifade eden Kravchenko, son yıllarda ticari finansman alanındaki dijitalleşmenin dramatik ölçüde arttığını vurguluyor.

Sberbank Switzerland AG’nin bir sözcüsü Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, Komgo yapılan ile iş birliğinin, bankanın blokzinciri tabanlı emtia ticareti finansmanını kullanan ilk ortaklığı olduğunu söyledi. Aryıca girişimin Sberbank’ın Rusya’daki operasyonlarını hemen etkilemesinin beklenmediğini, ancak gelecekte uygulanabileceği de belirtildi.

Komgo, Ethereum blokzinciri üzerine kurulu, emtia ticareti finansmanı platformu geliştiren merkeziyetsiz bir ticaret finansmanı girişimi. Temel amaçlarından biri, ticari finansman işlemlerini hızlandırmanın yanı sıra paydaşların emtia ticareti bilgilerine anında ulaşmasını ve anlaşmaları takip etmelerine imkân sağlamak.

Blokzinciri tabanlı ticari finansman girişimi Crowdz hızla müşteri kazanıyor

KaynakCointelegraph