Rus medya grubu RBC’nin haberine göre Rusya’nın en büyük bankalarından biri olan Sberbank, blokzinciri tabanlı dijital varlık hizmeti platformu başlatmayı planlıyor.

Sberbank direktörü Sergei Popov, geçtiğimiz Ağustos ayında Sbercoin stablecoin’ini duyurmuş ve bundan sadece iki ay sonra Rusya Merkez Bankası dijital ruble istişarelerinin başladığını açıklamıştı. Vedomosti’ye göre, dijital rublenin nakit veya gayri nakdi olarak ruble eşdeğeri olması öngörülüyor, ancak ihracına ilişkin mali karar henüz verilmedi.

Sberbank CEO’su Herman Gref konuya yönelik: “Bu konuyla ilgili tüm görüşmeleri yürütüyoruz ve kendi para birimimizin (Sbercoin) üretimini denemeye başlamamız oldukça olası.” ifadelerini kullanıyor.

Sberbank daha önce birden fazla blokzinciri projesinde yer almış bir banka. Ağustos ayında Rusya’nın S7 Havayolları, blokzinciri akıllı sözleşmeleri aracılığıyla seyahat acentesi ödemelerini otomatikleştirmek için bankayla ortaklık kurmuştu.Sberbank hesabı olan seyahat acenteleri artık hesaplarındaki paryı tokenlaştırabiliyor ve S7’ye aktarılabiliyor. Geçtiğimiz Eylül ayında ise şirket blokzinciri ticaret finansmanı ağı komgo’ya katıldığını duyurmuştu.

Sberbank, blokzinciri tabanlı ticari finansman platformuna katıldı

KaynakLedgerInsights