Madrid Menkul Kıymetler Borsası (BME) küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmanı için blokzinciri teknolojisi destekli bir finansman platformunu test ediyor.

KOBİ finansman ekosistemindeki firmalarla iş birliği içinde yürütülen denemeler, ülkenin Ekonomik İşler ve Dijital Dönüşüm Bakanlığı’nın ev sahipliğindeki sandbox ortamında gerçekleşecek.

Platformun sandbox’a girişi, 2020 yazında bir dizi yatırım hizmeti firması, ihraççı ve yatırımcı ile gerçekleştirilen başarılı bir pilot uygulamanın ardından projenin yol haritasındaki ikinci aşamasını temsil ediyor.

BME, KOBİ’ler tarafından verilen katılımcı kredileri ve dönüştürülebilir senetleri belirtmek için bir blokzinciri kullanarak, alternatif finans için bir dijital varlık pazarı oluşturmayı hedefliyor. Bu, şirketlerin isteğe bağlı olarak BME Growth piyasasında listelenmesi için bir besleyici görevi görecek.

Blokzinciri genellikle aracıları ortadan kaldırmak olarak düşünülse de, BME, sorunları işe almada ve pazarlamada yardımcı olmak için yatırım hizmetleri şirketlerini dahil etmeye isteklidir.

Blokzinciri destekli platform esas olarak, LLC statüsünden dolay banka finansmanı dışında sınırlı finansman alternatifleriyle karşı karşıya kalan sınırlı sorumlu şirketlerin finansmanını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Blokzinciri platformu sisteme bir elektronik para çözümünü (EDE) entegre edecek. Böylece kullanıcılar hem elektronik para hem de dijital varlıklar olarak temsil edilen finansal araçlar olmak üzere tüm varlıklarının depolandığı bir e-cüzdana sahip olacak.

Projenin blokzinciri ağı Ethereum teknolojisine (Hyperledger Besu) dayanıyor.

KOBİ’lere ihracat yolunu blokzinciri açacak

KaynakLedgerInsights