Kolombiya’nın ilk ticari bankası olan Banco de Bogotá, bir kripto borsası ile para yatırma ve çekme işlemlerine izin vermeyi test etmeyi planlıyor.

Şili merkezli kripto para borsası Buda.com’un Kolombiya ülke müdürü Alejandra Beltran, Banco de Bogotá’nın kripto platformları için bankacılık hizmetlerini test etmek adına devlet destekli bir pilot uygulamanın parçası olarak banka müşterilerinin Buda.com üzerinden para göndermesine ve çekmesine izin vereceğini söyledi.

Beltran konuyla ilgili olarak “Banco de Bogotá, yeni bir dünyaya girdiği için anlaşılır olan ve tüm boyutlarıyla anlamak istedikleri bu süreçte çok detaylı ve dikkatli davrandı.” ifadelerini kullanıyor.

Ocak ayında, Kolombiya’nın mali gözlemcisi olan Kolombiya Mali Müfettişliği (SFC), bir yıl boyunca sürecek bir projenin parçası olarak kripto platformları için bankacılık hizmetlerini test etmek adına dokuz kripto firmasının (14 başvuru arasından) seçildiğini duyurmuştu.

Buda.com ve Banco de Bogotá arasındaki anlaşma, başlatılan ikinci anlaşma olacak. Kripto borsası Bitpoint, Temmuz ayında kripto borsası Panda ile birlikte Kolombiyalı fintech Movii ile çalışmaya başlamıştı.

Beltrán, Banco de Bogotá’nın Meksika kripto borsası Bitso ile de çalışacağını, ancak bu ortaklığın henüz başlamadığını söyledi. Beltrán, pilot uygulamanın benimsenmesine kadar, insanların kripto operasyonları olduğunu belirtmeden para transferlerini finansal düzenlemeler nedeniyle borsalara kısıtladıklarını da sözlerine ekledi.

Kolombiya hükümeti ayrıca FinTech düzenleyici test ortamını genişletmek için Eylül 2020’de düzenleyici bir sanal alan başlatırken, düzenleyiciler kripto vergi yönergelerinin yanı sıra kara para aklamayı önleme (AML) düzenlemeleri de yayımladı.

Kolombiya Merkez Bankası blokzinciri tahvil projesini başlattı

KaynakCoinDesk