Kore Merkez Bankası Başkanı Rhee Chang-yong geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, tether (USDT) ve USD Coin (USDC) gibi stablecoin’lerin büyümesinin merkez bankaları için zorluklar oluşturduğunu, çünkü isimlerine rağmen genellikle istikrardan yoksun olduklarını söyledi.

Rhee, “Dijital Para: Değişen Finansal Ortamda Gezinme” adlı konferansta, “Bu, merkez bankalarının perakende veya toptan olsun, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) uygulamaya koyma aciliyetinin altını çiziyor. Bunların yaygın biçimde benimsenmesi merkez bankası parasının rolünü azaltabilir ve para politikalarının etkinliğini zayıflatabilir.” ifadelerini kullandı.

Değeri dolar veya euro gibi itibari para birimlerine bağlı olan kripto para birimleri olan stablecoin’lerin sabitlerini tutabilme yetenekleri bu hafta ilgi odağı haline geldi. Çarşamba günü derecelendirme şirketi S&P, tam olarak bu özelliği değerlendirmek için bir sistem başlattı ve piyasa değerine göre en büyük stablecoin olan ve beş puanlık ölçekte en düşük seviyenin sadece bir sıra üzerinde derecelendirilen tether’ı tanıttı. Değerlendirilen sekiz paranın hiçbiri en yüksek puanı garanti etmedi.

Rhee ayrıca Kore Bankası’nın toptan bir CBDC pilotu üzerinde çalıştığını ve bunun gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonunda kullanımını araştırdığını söyledi. Banka daha önce, gelecek yıl 100.000 kişiyi kapsayan bir perakende pilot programı planladığını açıklamıştı.

Güney Kore 100 bin kişiyle CBDC’yi test edecek

KaynakCoinDesk