The Block Research tarafından hazırlanan raporun verilerine göre kripto para sektörünün anlaşmaları, kripto yerel, finans ve teknoloji şirketleri tarafından yönlendirilen yaklaşık 6,1 milyar dolarlık birleşme ve satın alma hacmiyle, birleşme ve satın almalar (M&A) adına rekor bir seviyeye ulaştı.

The Block Research’ün “”2022 Dijital Varlık Görünümü raporunda belirtildiği gibi, birleşme ve satın alma işlemleri bu yıl şimdiye kadar 197’den fazla satın alma ile sektör için rekor seviyeye ulaştı. Bu büyüme, 85 işlemin gerçekleştiği geçen yıla göre yaklaşık %130’luk bir artışı temsil ediyor.

Anlaşmalardaki bu artış kripto firmalarının rakiplerinin altyapısından yararlanmak için onları satın alması gibi örneklerle de körüklendi. Örneğin Coinbase, blokzinciri altyapı hizmetlerini genişlemek için yılın başında  Bison Trails’i satın almıştı. Başka bir örnek vermek gerekirse geçtiğimiz haftalarda Galaxy, finansal hizmetler sağlayıcısı BitGo’yu 1 milyar doların üzerinde bir işlemle satın alacağını duyurmuştu. Bu anlaşmanın da önümüzdeki çeyrekte kapanması bekleniyor.

Satın alım ve birleşmeler sadece kripto şirketleri ile de sınırlı değil. Kredi kartı şirketi Mastercard, CipherTrace’i satın aldığını duyururken, popüler hisse senedi aracısı Robinhood, Aralık ayında Cove Markets’ı satın aldığını açıklamıştı.

The Block Research tarafından hazırlanan raporun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Stablecoin arzı 2021’de yüzde 388 arttı