Allied Market Research tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, kripto para varlık yönetimi piyasası 2030 yılına kadar 9,4 milyar dolara ulaşacak. 2020’de piyasanın değeri 670 milyon dolar olarak kaydedilmişti.

Rapor tarafından öngörülen artış, 2021’den 2030’a kadar yıllık %30’luk bir bileşik büyüme oranına tekabül ediyor.

Allied Market Research, COVID-19 pandemisini, bankalar ve diğer kurumlar tarafından bulut tabanlı kripto varlık yönetiminin benimsenmesinin arkasındaki itici güç olarak değerlendiriyor.

Araştırma firmasının analizine göre finansal hizmetlerin artarak dijitalleşmesi, kriptoya artan yatırımların ve kripto varlıkları satın almanın daha kolay yollarına erişimi, önümüzdeki 10 yılda büyümeyi hızlandıracak.

Kripto varlık yönetimi piyasasına şu anda Kuzey Amerika hakim durumda ve bunun 2030 yılına kadar böyle kalacağı tahmin ediliyor. Buna karşın Allied Research, Asya Pasifik bölgesinin iş süreçlerini yönetmeye yardımcı olmak için kripto varlık yönetimi çözümlerine yönelmesi muhtemel olan çok sayıda kripto madenciliği işletmesinin varlığı nedeniyle önemli bir büyüme yaşadığını düşünüyor.

Aile ofisleri kriptoyu yakından takip ediyor

KaynakCoinDesk