Yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs tarafından yapılan bir ankete göre, dünyanın en zengin ailelerinin servetini denetleyen yatırım firmaları olan aile ofisleri kripto pazarını gözetliyor.

Bloomberg’in haberine göre son zamanlarda kripto para alanına yönelik hamleleriyle de dikkat çeken Goldman Sachs aile ofisi müşterilerini araştırdı.

Araştırmaya göre bu müşterilerin yüzde 15’i hali hazırda kripto para birimlerine yatırım yapmış durumda. Yüzde 45’lik bir kesim ise daha yüksek enflasyon, uzun süreli düşük oranlar ve benzeri görülmemiş bir küresel parasal ve mali teşvikin ardından diğer makroekonomik gelişmeler nedeniyle kripto para alanına girmek istiyor.

Goldman Sachs bir süredir kripto para birimleri ve bunları müşterileriyle nasıl buluşturacağına dair kafa yoruyor. Geçtiğimiz Mart ayında Goldman Sachs’ın özel servet müşterilerine bitcoin bağlantılı yatırım araçlarına yatırım yapma fırsatı sunmaya yakın olduğu haberleri gelmeye başlamıştı. O zamanlar banka, Mary Rich’in Goldman’ın özel servet yönetimi bölümü için Dijital Varlıkların küresel başkanı olarak bu çabaya öncülük edeceğini duyurmuştu. Banka bir süredir müşterileri için bitcoin türevleri ticaretini kolaylaştırıyor.

Goldman Sachs blokzinciri ve dijital para konusunda iyimser

KaynakThe Block