Blokzinciri ve kripto para birimi ekosistemi gelişiyor. Goldman Sachs gibi kurumsal oyuncuların artan ilgisiyle de birlikte bu ivmenin yükselerek devam edeceğini öngörebiliriz. Giderek daha fazla sayıda finansal kuruluş ticari faaliyetlerinde blokzinciri veya dijital para teknolojileri kullanmaya başlıyor.

Son olarak Goldman Sachs, dijital varlık sorumlusu olarak eski bir yatırım bankacılığı iç finansman operasyonları müdürü olan Mathew McDermott‘u getirdi. McDermott, atandıktan kısa bir süre sonra çok uluslu yatırım bankası ve finansal hizmet şirketlerinin blokzinciri ve dijital varlıklar hakkındaki düşüncelerini işaret eden birkaç açıklamada bulundu.

Mc Dermott, önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde, tüm varlıkların ve yükümlülüklerin bir blokzincirine özgü olduğu ve tüm işlemlerin yerel olarak zincirde gerçekleştiği bir finansal sistem görebileceğimizi söylüyor. McDermott’a göre finansal kuruluşlar bugün fiziksel olarak yaptıkları şeyi dijital olarak yapıp büyük verimlilikler yaratabilir.

McDermott’un bu açıklamaları, yakın gelecekte finans kurumlarının mevcut süreçlerini dijitalleştireceğini görebileceğimize işaret ediyor. Dahili kullanım için blokzinciri teknolojisini kullanan şirketlerden tutun CBDC için araştırmalar yapan merkez bankalarına kadar blokzinciri teknolojisinin faydalarını gözardı etmek bir hayli zor. Goldman Sachs ve J.P Morgan gibi devlerin de yavaş yavaş bu teknolojilere yeşil ışık yakması sektörün dönüşümünü hızlandırabilir.

McDermott yakın zamanda yaptığı açıklamlarda blokzinciri teknolojisinin sunduğu maliyet, süreçlerin standartlaştırılması ve verimlilik gibi avantajlara da değiniyor. Goldman Sachs’ın dijital varlık operasyonlarından sorumlu olacak birinin göreve gelir gelmez blokzinciri ve DLT’lere yönelik yaptığı olumlu açıklamalar bankacılık devinin gelecekteki hamlelerini merak konusu haline getiriyor.

Büyük bankalar, kripto para saklama hizmeti sunanları endişelendirmeli mi?

KaynakCoingeek