Şirketler izlenebilirliği artırmaya çalıştıkça blokzinciri teknolojisi küresel kümes hayvancılığı sektöründe gitgide daha popüler bir konu haline gelmeye başladı.

ABD gıda güvenliği şirketi Neogen, kısa bir süre önce blokzinciri firması ripe.io ile bir ortaklık duyurdu. Ripe, marka bütünlüğünü ve gıda güvenliğini artırmayı amaçlayan, tedarik zincirlerinde güven oluşturmaya çalışan bir gıda izlenebilirlik blokzinciri şirketi.

Neogen şu anda kümes hayvanlarının ve yumurtaların yanı sıra diğer hayvanların DNA testi için genomik hizmetleri sunarak yetiştiricilerin sürdürülebilir, izlenebilir ve kaliteli et için artan talebi karşılamasına izin veriyor. Neogen CEO’su John Adent, blokzincirinin kafessiz yumurta gibi seçkin ürünlerin orijinalliğini doğrulamak için muazzam bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Ayrıca teknolojinin ürün geri çağırmalarına yol açan sorunların izlenebilirliğinin artırılmasına yol açacağını da ifadelerini ekledi.

IBM’in Food Trust sistemi de izlenebilirliği güçlendirmek için yumurta ve kümes hayvanları şirketleri tarafından kullanılan bir başka blokzinciri platformu. Fransız firma Avril Group, geçtiğimiz ay IBM’in platformuna katıldığını ve yumurta markası Matines’i farklılaştırmak için kullanacağını açıkladı. Blokzinciri platformu markaya toprak ve standart yumurtalar için izlenebilirlik sunacak.

IBM ayrıca şirketin, teknolojinin ihracat sertifika sistemlerini nasıl optimize edebileceğini araştırmasına yardımcı olmak için ABD Gıda Güvenliği ve Denetimi Hizmeti (FSIS) için bir blokzinciri kavram kanıtlama çalışması geliştiriyor. FSIS, ABD’nin ticari et, kümes hayvanları ve yumurta ürünleri tedarikinin güvenli, sağlıklı ve doğru bir şekilde etiketlenip paketlenmesini sağlayan bir kurum.

KaynakPoultryworld