239 yaşındaki yatırım yöneticisi Man Group Plc, kripto hedge fonu başlatıyor…

Bloomberg’in haberine göre İngiltere-Londra merkezli aktif yatırım yönetimi şirketi Man Group Plc, bünyesindeki AHL (Man AHL) ile kripto odaklı hedge fonu başlatacak. İlgi çekici bir detay olarak Man Group’un kuruluş tarihi 1783; beklendiği üzere bu kadar köklü ve saygın bir şirketin ilgili adımına dair haberlerin yankıları oldu.

Öte yandan yeni hedge fonunun kısa süre içerisinde hazır olabileceği iddia edildi. Bu noktadaki iddianın kaynağı ‘şirkete yakın kaynaklar’ olarak tanımlandı.

Londra Menkul Kıymetler Borsası’ndan halka açık şekilde faaliyetlerini sürdüren Man Group’un dijital varlıklarla yakın temasta olduğu biliniyor. Ayrıca yönettiği varlıkların toplamının 138,4 milyar ABD doları büyüklüğünde olduğu kaydediliyor.

Kurumsal ilgi boyutuyla önemli bir gelişme…

Kripto varlıklara dair kurumsal ilgi, kamuoyunda ve iş çevrelerinde çok geniş ölçekte olmasa da yeni bir yatırım sınıfını temsil ettiğinin kabulü ekseninde son yıllarda artıyor. Bununla birlikte kurumsal açıdan geniş kesimlerce kabulünün önünde regülasyonlarla ilgili belirsizliklerin ve şüphe içeren kanının bulunduğu da biliniyor. Bu noktada Man Group Plc’nin kripto hedge fonu adımının önem taşıdığı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz aylarda 100 hedge fon yöneticisine yönetilik bir anket, hedge fonlarının varlıklarının %7,2’si kriptoda olacağı vurgusuyla öne çıkmıştı. Ankete göre dev hedge fonlarının kripto para sektörüne girmesiyle birlikte piyasaya 312 milyar dolarlık giriş olması bekleniyor…

Hedge fonları kripto para yatırımlarını artıracak

KaynakBloomberg