Hollandalı bir kurumsal yönetim şirketi olan Intertröst Grubu tarafından yapılan bir ankete göre hedge fonlarının %98’i 2026 yılına kadar kripto para yatırımlarını artıracak.

Financial Times’ın haberine göre 100 hedge fon yöneticisine yönetilen anket, hedge fonlarının varlıklarının %7,2’si kriptoda olacağını ortaya koyuyor.

Ankete göre dev hedge fonlarının kripto para sektörüne girmesiyle birlikte piyasaya 312 milyar dolarlık giriş olması bekleniyor.

Araştırmada bu sonuçlar şu şekilde yorumlanıyor: “Bu sonuçlar, geçtiğimiz yıl Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinden elde edilen mükemmel performansın ve kurumsal ve perakende yatırımcıların dijital varlıklara artan ilgisinin ardından geliyor. Hedge fonların tahsislerindeki bu değişikliğe hazırlanmaları gerekecek. Varlıkların nerede saklandığını, kripto yatırımları etrafındaki operasyonel kontrollerini nasıl güçlendireceklerini ve varlıkları nasıl doğrulayacaklarını düşünmeleri gerekecek.

Kuzey Amerikalı, Avrupalı ​​ve İngiliz hedge fon yöneticileri, 2026 yılına kadar portföylerinin %1’ini kripto paranın oluşturmasını bekliyor. Dünyanın en büyük hedge fonu olan ve kriptoya şüpheci yaklaşan Bridgewater bile dikkatini Bitcoin’e yöneltmiş durumda.

Kripto Paraların Yasaklanması ve Dünyadaki Denemeler

KaynakThe Block