Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK), “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında “Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları” için rehber yayımladı.

Yapılan yönetmelik değişikliği ile birlikte Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasına (u) bendinden sonra gelmek üzere (ü) ve (v) bentleri eklendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte (ü) kripto varlık hizmet sağlayıcıları, (v) tasarruf finansman şirketleriolarak tanımlanıyor

MASAK’ın yayımladığı Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları rehberine göre artık platformlar müşterileriyle ilgili bilgi vermekle yükümlü olacak. Yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere ise 4 milyon TL’ye kadar bir ceza kesilmesi söz konusu. Belitilen yükümlülükler arasında müşterilerle ilgili bilgi verilmesinin ve kimlik tespitini yanı sıra şüpheli işlem bildirimi yükümlülüğü, bilgi ve belge verme yükümlülüğü, muhafaza ve ibraz yükümlülüğü, devamlı bilgi verme yükümlülüğü gibi yükümlülükler de bulunuyor.

MASAK tarafından yayımlanan Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları rehberinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik.

VIAFTI