Web3 sosyal medya platformları yönelik ilgi artıyor…

OpenProsper’a göre milyonlarca kullanıcı için merkezi olmayan sosyal uygulamaların ölçeklenebilirliği için tasarlanan DeSo Blockchain’in 2 milyon kullanıcıya ulaştığı açıklandı. Söz konusu veri, Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması, CEO koltuğuna oturması ve “platformun doğru yönde ilerlediğini” söylediği son derece tartışmalı bir zamanda geldi.

Konuya ilişkin yorumlara göre kullanıcılar, mevcut merkezi sosyal medya platformları yerine merkezi olmayan alternatifler aramaya başladı. Yine de, Twitter’ı çevreleyen belirsizlik nedeniyle bazıları, içeriklerine, verilerine ve diğer verilerine sahip olabilecekleri başka sosyal ağlar aramaları gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Öte yandan Bankless‘ın kurucusu Ryan Sean Adams, “…Elon’un internette özgür konuşma planı, hepimizin web3 sosyal platformlarına geçmesini sağlamaktı.” Diyerek bir nevi yeni Twitter CEO’suna övgüde bulunurken Messari‘nin kurucusu ve CEO’su Ryan Selkis ise merkezi olmayan sosyal platformları 2023’ün en önemli yatırım teması olarak nitelendirdi.

Sequoia, geçtiğimiz aylarda 4,5 milyar dolarlık Web3 fonunu duyuran Andreessen Horowitz ve Coinbase Ventures’tan 200 milyon dolar yatırım alan DeSo da dahil olmak üzere Web3 sosyal platformlarının popülaritesi artıyor.

Son olarak gündemin baş aktörü Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter’da CEO olarak kalmasını tartışmaya açan bir anket yayınlamış ve kullanıcıların daha büyük bir kesimi istifa etmesi gerektiği yönünde oy kullanmıştı.