Michael Jackson’ın elli yılı aşkın süredir gizli tutulan ilk stüdyo kaydı, tabanlı bir platform aracılığıyla yayınlanıyor.

“Big Boy (One-Derful Version)” başlıklı parça, blockchain müzik platformu Anotherblock aracılığıyla dijital olarak yayımlandı. Şarkı hem açık hem de sınırlı sayıda olmak üzere 4 gün boyunca satışa sunulacak.

13 Temmuz 1967 tarihli kayıt, sekiz yaşındaki Michael Jackson’ı kardeşleriyle birlikte Chicago’daki One-Derful’daki ilk stüdyo oturumlarında kaydetmiş. Kayıt, kaydın sahibi Recordpool ile İsveç merkezli blockchain tabanlı müzik ve telif pazar yeri Anotherblock arasındaki işbirliğinin bir sonucu olarak yayımlanacak.

Anotherblock halihazırda Rihanna, The Weeknd ve Justin Bieber gibi diğer büyük sanatçılarla çalışmış bir şirket. Şirketin CEO’su ve kurucu ortağı Michel Traore konuyla ilgili olarak: “Bu şarkıyı zincir üzerinde dijital bir plak olarak yapmak, şarkı etrafında hikayeler ve topluluk oluşturmayı ve onu sadece bir meta olmanın ötesine taşımayı mümkün kılıyor. Bazı şarkılar, özellikle de bu şarkı, her gün yayınlanan yüzbinlerce parçanın denizinde kaybolmayacakları özel bir yuvayı hak ediyor. Bu yeni format bize müzikle ilgili daha fazla hikaye yaratma şansı veriyor.” ifadelerini kullandı.

Michael’ın annesi Katherine Jackson, albümle ilgili heyecanını dile getirerek şunları söyledi: “Müzik mirasımızın kayıtları dijital çağ için yeni bir ritim buluyor. Bu, Jackson’ların hikayesinin tıpkı müziğimiz gibi ebedi olduğunun bir kanıtıdır.

Paribu Hub ve BİLGİ Eğitim iş birliğinde “Kriptoloji ve Blokzincir Sertifika Programı” başlıyor

KaynakCoinTelegraph