EY ve Microsoft oyunların içerik ve telif haklarını yönetmek için kurumsal blokzinciri çözümlerinin genişletildiğini duyurdu.

İlk olarak satış raporlamasını hedefleyen çözümün son sürümü, sözleşme başlatma, ödeme ve mutabakatlar dahil olmak üzere komple bir telif hakkı muhasebesi sistemine dönüştü.

Başlangıçta oyun için kullanılan ve diğer medyalarda kullanılmak üzere tasarlanan bu genişletme, Microsoft’un Xbox iş ortaklarının ve diğer içerik oluşturucuların telif hakkı yönetimi konusunda daha fazla görünürlük elde etmesini sağlayacak. Geçmişte, içerik oluşturucular ne kazandıklarını görmek için 45 gün beklemek zorundayken şimdi günlük olarak kazançlarını hesaplayabiliyorlar. EY, çözümün telif haklarını işleme süresini %99 azalttığını ve her gün yaklaşık iki milyon işlemi gerçekleştirebileceğini iddia ediyor.

EY Küresel Blokzinciri Lideri Paul Brody konuyla ilgili olarak: “Blokzincirleri, işletmeler arasındaki etkileşimleri dijitalleştiren bir tutkal haline gelebilir. Bu canlıya geçiş, sözleşmenin dijitalleştirilmesinden finansal tahakkukların yayınlanmasına kadar otomasyon ve döngü süresi sıkıştırmasının düzeyini genişleten bu yoldaki başka bir büyük adımı temsil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Microsoft’un Küresel Finansal Operasyonlar Müdürü Luke Fewel ise “Bu genişletilmiş çözüm, Microsoft’un oyun ortakları için ölçeklendirme, manuel yükü azaltma ve deneyimi iyileştirme becerisiyle finansal ve operasyonel süreçleri kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır. Süreçlerimizi ve modern finans yolculuğumuzun devamını iyileştirerek, bu çözümü telif hakkı ekosistemimiz genelinde ölçeklendirmeye devam etmeyi umuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

TikTok telif hakkı ihlallerinde blokzincirini nasıl kullanıyor?

KaynakLedgerInsights