Microsoft, Tencent ve diğer teknoloji devleri, merkezi olmayan finans (DeFi) sektörünün çoğu için Ethereum’a erişimin kilit noktası olan Infura ağını merkeziyetsizleştirme amacıyla Consensys ile ortaklık kurdu.

Bu ortaklıklar, Infura ağında merkezi olmayan yönetimi artırmayı amaçlıyor. Bu da cüzdan hizmeti MetaMask gibi ürünler dahil olmak üzere, onu kullanan Web3 hizmetlerinin kesintilerini önlemenin anahtarı olarak görülüyor.

4. çeyrek lansmanının yapılması beklenen Merkeziyetsiz Infura Ağı (DIN), Infura’nın merkezileşme soruna karşı bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Ağ şu anda Consensys tarafından kontrol ediliyor.

Consensys’de Kıdemli Ürün Yöneticisi Andrew Breslin konuyla ilgili olarak, “Ortakların kim olduklarından ziyade, önemli olan büyük firmaların blockchain altyapısının her katmanını merkeziyetsizleştirme isteme konusunda Infura ile aynı hizaya gelmesi. Infura gibi bir hizmeti çalıştırmanın maliyeti ve karmaşıklığı, bu trafiğe hizmet etmek için kiminle ortak olabileceğimiz açısından bir nevi sınırlayıcıydı. Artık Infura’yı tamamlayıcı bir hizmet olarak sağlayabilecek Web3 altyapı sağlayıcılarından oluşan devasa ve gelişen bir ekosistem var.” ifadelerini kullandı.

Breslin ayrıca, DIN’de sunulan ilk önemli özelliklerden birinin Ethereum ve Polygon ağları için “yük devretme desteği” olduğunu söyledi. Yük devretme desteği, bir kesinti durumunda trafiğin bir veya daha fazla DIN ortağına yeniden yönlendirilebileceği anlamına geliyor ve bu da uzun vadede daha yüksek çalışma süresi oranlarını garanti ediyor.

Breslin, piyasaya sürüldüğünde DIN’in Ethereum’a daha güvenilir ve sansüre dayanıklı erişime izin vereceğini, çünkü merkezi olmayan uygulamaların (DApp’ler) tek bir yerde bulunan tek bir hizmet sağlayıcıya güvenmesine gerek kalmayacağını da sözlerine ekledi.

BCTR Rapor: Merkeziyetsiz Finans “DeFi”

Kaynakhttps://cointelegraph.com/news/microsoft-tencent-infura-network-partnership