NatWest, müşterilerin tüm ev satın alma işlemlerini mobil cihazları üzerinden gerçekleştirmelerini sağlayan dağıtık defter teknolojisi tabanlı bir sistem geliştirmek için yazılım firmalarından oluşan bir konsorsiyumla güçlerini birleştiriyor.

İngiltere merkezli banka, NatWest’in uygulaması aracılığıyla bir ev edinme sürecini hızlandırmak için Coadjute, Dezrez, Redbrick Solutions, eTech, Arama Acumen, Conveyancing Data Services ve LMS ile birlikte çalışacak

Her konsorsiyum üyesi, ev satın alma işleminin farklı bölümleriyle ilgili teknoloji sağlıyor. Coadjute dağıtık bir ağ oluşturmak için platformlarını bağlıyor. Bu sistemde DLT, ipoteği güvence altına almak ve teklifleri kesinleştirmek için gereken tüm bilgileri sorunsuz bir şekilde paylaşmak amacıyla kullanılacak.

Coadjute’nin söylediğine göre sistem, her şeyi tek bir uygulama aracılığıyla yönetecek olan acılar için tüm süreci daha hızlı, daha verimli ve daha şeffaf hale getirecek.

NatWest’te mortgage inovasyonundan sorumlu direktör Dan Salmons konuyla ilgili olarak: “Müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran yenilikler bulmaya kendimizi adadık ve devretme işlemleri karmaşıklığının birçok kişi için önemli bir sıkıntı olduğunun farkındayız. Coadjute konsorsiyumu, tek bir mobil uygulama oluşturmak için katılan tüm tarafları bir araya getirdi ve müşteri yolculuğunu güvenli ve kesintisiz hale getirmek için dağıtık defter teknolojisini kullandı.Yaklaşımın sadece müşterilerimiz için değil tüm emlak piyasası için gerçek bir oyun değiştirici olma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

KaynakLedger Insights