Bankacılık ve sigorta sektörlerinde kefillerin DLT teknolojisi ile yönetilmesini sağlayacak ilk sistem platformunun lansmanı, SIA ve İtalya’nın Teknoloji Araştırma Merkezi Cetif’in başarılı pilot denemelerinin ardından 2021’in ikinci yarısında gerçekleştirilecek.

Piyasadaki 50’den fazla oyuncunun 350 sözleşmeyle katıldığı sandbox testinde teminatların toplamı 10.000 ile 1,4 milyon euro arasında değişti.

Dijital teminat testlerine, dijital danışmanlık şirketi Reply, İtalya Bankası, Sigorta Denetleme Enstitüsü (IVASS) ve İtalyan Finans Polisi de dahil oldu.

Katılımcılar tarafından sağlanan verilere göre blokzinciri ve DLT teknolojisinin teminatlarda kullanılması, işlenen işlemlerin sayısına bağlı olarak dolandırıcılıkta yaklaşık yüzde 30, işletme maliyetlerinde yüzde 50’ye kadar bir azalma sağlayabilir.

Test çalışmalarından elde edilen geri bildirimlere dayanarak, 2021’in ikinci yarısında platformu tamamen çalışır ve piyasada kullanılabilir hale getirmek amacıyla daha fazla teknolojik, işlevsel ve düzenleyici iyileştirme faaliyetleri başlatıldı.

Avustralyalı bankalar ülkedeki ilk blokzinciri banka teminatını uyguladı