NCR, kripto para ATM’leriyle bilinen LibertyX’i satın aldığını açıkladı. Peki bu anlaşma kripto para sektörü için ne anlama geliyor?

Bireysel Bankacılık Araştırmasına göre NCR, Satış Noktası (PoS) makinelerinde %31 oranında küresel pazar payına sahip. Başka bir deyişle, dünyanın herhangi bir yerinden herhangi bir fiziksel ürün satın alıyorsanız kasada kullanılan makinenin NCR’dan olma şansı neredeyse üçte birdir. Şimdi bu makinelerin kripto para birimlerini destekleyebileceğini düşünün. Kripto para dünyası için bu oldukça yüksek bir oran.

NCR yalnızca en büyük PoS sağlayıcısı da değil. Şirket ayrıca, RBR’ye göre 2020’de %25’lik pazar payı ile ATM’lerde küresel olarak pazar lideri. Şirketin CTO’su Tim Vanderham konuyla ilgili olarak: “Büyüyen tüketici talebi nedeniyle müşterilerimiz, kripto para birimi satın alma ve satma, sınır ötesi havale yapma ve dijital ve fiziksel kanallarda dijital para birimi ödemelerini kabul etme dahil olmak üzere eksiksiz bir dijital para birimi çözümüne ihtiyaç duyuyor. LibertyX’in çözümü, bu yetenekleri pazara hızla sunma yeteneğimizi hızlandıracak.” ifadelerini kullandı.

NCR, LibertyX özelliklerini bankalara, perakende satış mağazalarına ve restoranlara sunmayı planladığını söyledi. Şirketin ayrıca dijital cüzdanları ve mobil uygulamaları bulunuyor. LibertyX ile yapılan anlaşmanın detayları henüz açıklanmadı.

Dünya genelindeki Bitcoin ATM sayısı 10.000’i aştı

KaynakLedgerInsights