New York Mount Sinai Hastanesi ve Açık Sağlık Ağı, İnflamatuar Bağırsak Hastalarına (IBD) yardımcı olacak blokzinciri tabanlı bir sağlık platformu için işbirliği yapıyor.

GRItT-Pro olarak adlandırılan bu sistem, IBD hastalarını tedavi eden ekipler içinde koordinasyonu sağlamak için Mount Sinai tarafından uygulanan bir manuel sistemi dijital olarak değiştiriyor.

Mount Sinai, iki yıl önce Biyomedikal Blokzinciri Araştırma Merkezi’ni kurduğunda blokzincirini kullanan ilk hastanelerden biriydi.

Şu anda kullanılan manuel sistem olan Geçişlerle Direnç Kazanma (GRItTTM), özelleştirilmiş bir bakım planı sunuyor. Plan tıp, hemşirelik, eczane, sosyal, çocuk hayatı, beslenme ve psikolojik disiplinlerden oluşan farklı uzmanlarda tarafından geliştirildi. Amaç, hastaların farklı araçlarla direncini artırmak ve IBD ile ilişkili bir artışı önlemek.

Açık Sağlık Ağı’nın blokzinciri çözümünden yararlanacak Mount Sinai, bakım sağlayıcıları arasında kesintisiz bilgi alışverişini mümkün kılacak.

IBD, özellikle iki sindirim hastalığı, Chron hastalığı ve ülseratif kolit için kullanılan bir terim. Koşullar kroniktir ve bazen hayatı tehdit eden durumlarla sonuçlanabilir. Bu hastalıklar için en iyi tedavi, ilaç dışında, uzun süreli bakım gerektiren yaşam tarzı değişiklikleri yapmak.

GRItT-Pro aracı, bakıcıların bir hasta ile ilgili tüm bilgileri görüntüleyebileceği bir kontrol paneli sunuyor. Bu da bir hastanın karşılaştığı belirli durumu incelemelerini ve bakım rutinlerini önermelerini sağlar. Sadece dijital bir sistemin kullanılmasıyla ilgili birincil endişe ise hasta veri gizliliği. Açık Sağlık Ağı ise bu endişenin çözümü olarak gösteriliyor.

Mevcut sistem bakım için daha fazla koordinasyon sağlarken, kağıt tabanlı olan manuel ve yavaş bir iletişim sunuyor. Blokzinciri tabanlı bu sistemle çeşitli iletişim problemleri ortadan kalkacak ve daha verimli hasta bakım hizmetleri sunulabilecek.

KaynakLedgerInsights