Amerikan futbol ligi NFL tarafından yapılan açıklamaya göre artık takımların blokzinciri ve kripto odaklı sponsorluklar aramasına izin verilecek. Buna karşın ticari mallar veya deneyimler için değiş tokuş edilebilecek kripto para birimleriyle ilgili daha geniş kısıtlamalar devam ediyor.

CNBC’nin haberine göre NFL’in konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kullandığı ifadeler şöyle: “Bu gelişen düzenleyici ortamda, blokzincir teknolojilerini içeren potansiyel ticari fırsatları değerlendirirken dikkatli bir şekilde ilerlememiz ve tüm potansiyel ortaklar ve iş modelleri üzerinde uygun özen göstermemiz esastır.” Bu bağlamda lig, düzenleyici ve marka risklerini üstlenmeden promosyon ilişkilerine izin verecek.

Bir süredir NFL’in, SEC ve çeşitli devlet kurumlarına blokzinciri teknolojisi konusunda lobi yapmak için 600.000 doların üzerinde para harcadığı söyleniyor. Bu çabaların detayları verilmedi, ancak CNBC’ye göre NFL, yıllık yaklaşık 10 milyar dolar gelir getirmesi beklenen kriptonun ekosisteminin, ligin genelinin bir parçası olup olmayacağını belirlemeye çalışıyor.

NFL blokzinciri ekosisteminden tamamen uzak değil. Yakın bir zamanda NFL ve oyuncular birliği dijital video koleksiyonları oluşturmak için Dapper Labs ile anlaşma yapmıştı. NFL’deki bazı oyuncular da NFT furyasından uzak kalmadı. NFL yıldızı Tom Brady’nin NFT platformu Autograph geçtiğimiz Ocak ayında 170 milyon dolar yatırım almıştı. Bir başka NFL yıldızı Rob Gronkowski de kendi NFT koleksiyonunu başlatmıştı.

NFL ve Dapper Labs’ten Amerikan futbolu odaklı NFT pazarı

KaynakCNBC