NFT işlem hacmi, Şubat ayında 2,04 milyar dolara yükseldi…

NFT’lere yönelik ilgi 2022’nin yaz aylarından itibaren düşüş trendine girmiş, hatta ABD gibi ülkelerde geçtiğimiz Temmuz ayında ‘son 12 ayın en düşük seviyesine kadar’ gerilemişti. Çeşitli faktörlerle inişli çıkışlı bir seyir izleyen NFT işlem hacmi, yılın son çeyreğinde FTX isimli ünlü kripto para borsasının çöküşünün yankıları ile iyiden iyiye gündemde gerilerde kalmıştı. Ocak ayı ise kripto paralarda ve genel itibarıyla ekosistemdeki ılımlı havanın hissedildiği bir dönem olurken son göstergeler Şubat ayındaki NFT işlem hacminde hatırı sayılır gelişime işaret etti.

NFT pazarındaki işlem hacmi Ocak ayında 941 milyon dolar seviyesindeyken Şubat ayında bu rakam 2,04 milyar (2.040.000.000) dolara yükseldi. Yüzde 117’lik artış anlamına gelen büyüme, sektördeki yeni oyuncuya atfedildi. Bu oyuncu ticaret hacminde OpenSea’yi geride bırakan NFT pazar olan Blur. Gelişmekte olan Blur, ilk kez OpenSea’yi gölgede bırakırken rekabetin pazarda gelişimi beraberinde getireceği yorumları da arttı.

Ünlü İngiliz müzik grubu Blur’u da uzun aradan sonra akıllara getiren yeni NFT pazaryeri ile birlikte ekosistemde hissedilir ölçüde bir ivme kaydedildi. Tüm bu göstergelere karşın NFT alanı halen olasılıklar ve regülasyon tartışmaları ile birlikte gelişme sürecinde, ancak geleceğine umutla bakan büyük bir kesimin bulunduğuna şüphe yok.

 

Kaynakblockchain.news