NFT pazaryerleri Magic Eden, OpenSea, Blur, X2Y2, CryptoPunks ve LookRare’in işlem hacmi toplamı Şubat ayında, bir önceki aya göre yüzde 126 arttı. İşte detaylar…

NFT’lere yönelik ilgi 2022’nin yaz aylarından itibaren düşüş trendine girmiş, hatta ABD gibi ülkelerde geçtiğimiz Temmuz ayında ‘son 12 ayın en düşük seviyesine kadar’ gerilemişti. Çeşitli faktörlerle inişli çıkışlı bir seyir izleyen NFT işlem hacmi, yılın son çeyreğinde FTX isimli kripto para borsasının spekülatif çöküşünün yankıları ile iyiden iyiye gündemde gerilere düşmüştü.
Ocak ayı ise kripto paralarda ve genel itibarıyla ekosistemdeki ılımlı havanın hissedildiği bir dönem olurken son göstergeler Şubat ayındaki NFT işlem hacminde de hatırı sayılır gelişime işaret etmişti.

Bu kapsamda NFT pazarındaki işlem hacmi olarak Ocak ayında 941 milyon dolar seviyesindeyken Şubat ayında 2,04 milyar (2.040.000.000) dolara yükseldiğine dair veri geçtiğimiz haftalarda kamuoyunda yer buldu.

Bunu destekleyen başka bir veri ise Şubat ayında en büyük 6 NFT pazaryerinin (Magic Eden, OpenSea, Blur, X2Y2, CryptoPunks ve LookRare) işlem hacmi toplamının bir önceki aya göre yüzde 126 arttığının ortaya çıkmasıyla kendini gösterdi.

CoinGecko tarafından paylaşılan dikkat çekici rapora göre X2Y2, Blur ve LookRare; sırasıyla 280 milyon  dolar, 150 milyon  dolar ve 80 milyon dolar ile NFT ticareti hacmine dair Şubat ayındaki en büyük rolleri üstlendiler.
Detay bilgi olarak Blur, yeni NFT pazaryerleri arasında öne çıktı ve ilgili hacmin artışına önemli katkıda bulundu.

Son olarak NFT ticaret hacminde kaydedilen artış, piyasanın toparlanmasının bir başka göstergesi olarak yorumlanıyor.

KaynakCoinGecko