Nijerya Merkez Bankası, ülkedeki tüm bankalara kripto para alım/satım yapan müşteriler için hizmetlerini derhal iptal etmelerini söyledi.

Banka, yayınladığı açıklamada kripto para işlemlerinin taşıdığı yüksek risk dışında bir açıklama yapmazken ticaret yasaklarının derhal yürürlüğe gireceğini belirtti.

Merkez Bankası’nın bu hareketinden sonra ülkedeki kripto sektörünü büyük bir belirsizlik içinde kaldı. Nijerya’nın Bitcoin ticaret haciminin en yüksek olduğu ikinci ülke olduğunu hesaba katarsak bu belirsizlik ciddi sonuçlara yol açabilir.

African Libert Genel Müdürü Adebayo Thomas’ın Decrypt’e yaptığı açıklamaya göre hükümet kriptoyu gereksiz bir güçlük olarak görüyor. Pandeminin finans kurumları için büyük sorunlar yarattığını belirten Thomas, zaten aşırı yüklenilmiş bir ekonomi üzerinde kripto para birimlerinin ekstra baskı oluşturabileceğini söylüyor.

Thomas bu durumun bir “büyük birader” durumu olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, iç işlerin korunmasının çok önemli olduğunu ve öngörülemeyen bazı felaketlerden kaçınmak için gerekli görüldüğünü söyledi.

Bölgedeki kripto şirketleri bu saatten sonra uyumluluk sorunlarıyla mücadele edecek gibi görünüyor. Binance Nijerya mevduatları şimdiden askıya aldı.

Blokzinciri yatırım şirketi Dan Holdings’in CEO’su Danny Oyekan, merkez bankasının bu hamlesinin inovasyonu yavaşlatacağını düşünüyor. Nijerya’nın Afrika’nın en büyük pazarı ve en kalabalık ülkesi olduğunu söyleyen Oyekan, bu durumun diğer Afrika ülkelerini etkileyebileceğini düşünüyor.

Oyekan ayrıca, Nijerya’da kripto ile ilgili kuralların sıkılaştırılmasının, tüccarları ve yatırımcıları, kripto para birimlerinin hediye kartları gibi itibari para birimleri dışındaki şeylerle değiştirilebildiği eşler arası borsalar gibi alternatifler aramaya da iteceğini söyledi.

İlerleyen dönemlerde Nijerya’daki kripto topluluğunun merkez bankasının bu hamlesine nasıl bir reaksiyon göstereceği merak konusu.

PayPal kripto para kullanımını genişletecek

KaynakDecyrpt