2020’nin Ekim ayında kullanıcılarına kripto para birimi alım satım imkânı sunan PayPal, önümüzdeki aylarda bu özelliğini farklı ülkelere açabilir.

Şirketin mali çeyrek sonuçlarının açıklandığı konferansta konuşan CEO Dan Schulman, müşterilerin bu yılın Mart ayından itibaren mağazalarda yaptıkları alışverişlerde ödeme yapmak için kripto para birimlerini kullanabileceklerini açıkladı.

Bunun yanı sıra, kripto para birimi özelliğini sadece ABD’de kullanıma sunan şirketin önümüzdeki aylarda bu özelliğini başka ülkelere de açması bekleniyor. Ayrıca Venmo uygulaması da yakında kripto para birimi özelliğine kavuşacak.

Kripto para birimi özelliğini tanıttıklarından biri müthiş eşsiz bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten Schulman, etkileşimin olağanüstü olduğunu söylüyor. Schulman, kullanıcıların cüzdanlarını her zamankinden iki kat daha fazla kontrol ettiklerini ifade etti.

Schulman’ın konuya yönelik yaptığı açıklamalar şöyle: “Tüketiciler artık nakit ile uğraşmak istemedikleri için, gelecek nesil finansal sistemi yeniden tasarlamak ve şekillendirmek adına düzenleyiciler ve merkez bankalarıyla birlikte çalışıyoruz. Hepimiz mevcut finansal sistemin modasının geçtiğini biliyoruz.

İşlemlerin günler değil saniyeler içinde tamamlandığı bir gelecek öngörebiliriz. İşlemlerin tamamlanmasının daha ucuz olması gereken bir gelecek. Sadece zenginlerin değil, tüm insanların dijital ekonominin parçası olmasını sağlayan bir gelecek. Bu daha kapsayıcı geleceği şekillendirmeye yardımcı olmak için kripto, blokzinciri ve dijital para birimleri departmanlarımıza önemli ölçüde yatırım yapıyoruz.

Kripto para piyasasının toplam değeri 1 trilyon doları buldu

KaynakLedgerInsights