CoinGecko’nun 6.124 varlık endeksine göre kripto para piyasasının toplam değeri dün ilk kez 1 trilyon dolara ulaştı.

Messari’nin verilerine göre Bitcoin bu değerin yüzde 69’unu oluşturuyor. Bitcoin’i ise Ethereum, Tether, XRP ve Litecoin takip ediyor. Piyasanın toplam değeri en son 1 trilyon dolara ulaştığında takvimler 2018’in Ocak ayını gösteriyordu. O dönemlerde kripto piyasasının toplam değeri 800 milyar dolar seviyesine çıkmıştı.

Son 12 ayda Bitcoin’in ve diğer kripto para birimlerinin yükselişi, kurumsal yatırımcılar ve onları takip eden bireysel yatırımların artan ilgisiyle birlikte geldi.

Messari merkeziyetsiz finans analisti Jack Purdy konuyla ilgili olarak “1 trilyon dolarlık kilometre taşı, bu varlık sınıfının son birkaç aydır giren birçok kurumla birlikte son zamanlarda gördüğümüz gibi büyük siparişleri karşılayacak kadar büyük olduğunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Bu büyük yatırımlardan bazıları, daha fazla satın alma planlarıyla 70.000’den fazla BTC toplayan teknoloji firması MicroStrategy ve 2020’nin sonuna doğru 740 milyon doları bitcoin’e aktaran Londra merkezli varlık yöneticisi Ruffer Investment gibi firmalardan geldi.

Genel olarak yatırımcılar piyasanın bu kadar yükselmesine şaşırmazken biraz köpük oluşmuş olabileceği de değerlendiriliyor. Geçtiğimiz günlerde ABD’nin üst düzey para birimi denetliyicisi OCC’nin bankaların blokzinciri ağlarını kullanmasına yeşil ışık yakması da kripto piyasalarına olumlu yansımıştı.

ABD’li düzenleyiciden bankaların blokzinciri ağları kullanmasına onay

KaynakCoinDesk