Kripto para borsası Binance, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Almanya, İtalya ve Hollanda olmak üzere üç Avrupa ülkesindeki kullanıcılara artık kripto vadeli işlemleri ve opsiyon ticareti sunmayacağını duyurdu.

Anında geçerli olmak üzere, bu ülkelerden yeni kullanıcılar artık kripto türevleri ticareti yapmak için Binance ile hesap açamayacak. Mevcut kullanıcılara içinse Binance, daha sonra bir tarih açıklayacağını ve bu tarihten itibaren bu ülkelerden gelen kullanıcıların açık pozisyonlarını kapatmak için 90 günleri olacağını söyledi.

İlk eylem üç bölgeyi kapsıyor olsa da Binance, Avrupa bölgesindeki kripto türevleri alım satım teklifini kapatmayı planladığını söyledi.

Binance, “Kripto ekosistemi küresel olarak geliştikçe, ürünlerimizi sürekli olarak değerlendiriyor ve kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kripto borsasının bu hamlesi, birçok farklı ülkedeki düzenleyicilerin şirkete yönelik artan incelemesiyle birlikte geliyor. Bu ayın sonunda borsa, hisse alım satım teklifini de durdurmuştu.

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao kısa süre önce bununla ilgili olarak, kripto alanının artık nispeten yoğun bir şekilde düzenlendiğini ve Binance’in bir teknoloji girişiminden bir finansal hizmetler şirketine büyük bir dönüş yapması gerektiğini söyledi.

Zhao, düzenleyiciler ofisleri ve tüzel kişilikleri görmek istedikleri için Binance’in birden fazla yargı alanında fiziksel merkez kurmak istediğini de sözlerine ekledi.

Binance Güney Kore’deki operasyonlarını durdurdu

KaynakThe Block