ABD’nin üst düzey düzenleyicisi Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) bankaların finansal işlemlerde blokzinciri ağları kullanmasına onay verdi.

OCC’nin bankaların halka açık blokzinciri ağları kullanmasına onay verdiğini açıklayan mektup, aynı şekilde stablecoin’lerin de kullanımına onay veriyor. Mektupta yer alan açıklamalar Bitcoin gibi merkezi olmayan para birimlerini kapsamıyor.

Kurumun mektubu, bir ulusal banka veya federal tasarruf birliğinin INVN’de bir düğüm olarak hizmet vererek ödeme işlemlerini doğrulayabileceği, saklayabileceği ve kaydedebileceği sonucuna varıyor.

OCC vekili Brian P. Brooks konuyla ilgili olarak “Başkanın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu kısa süre önce, stablecoin tabanlı finansal altyapı çağını başlatmak için güçlü bir çerçeve ortaya koydu ve bu risklerin teknolojiden bağımsız bir şekilde yönetilmesine izin verirken önemli riskleri de belirledi. Mektubumuz, bankaların onaylayıcı düğümler olarak blokzincirlerine bağlanma ve böylece bu ürünlerle ilişkili hız, verimlilik, birlikte çalışabilirlik ve düşük maliyeti giderek daha fazla talep eden müşteriler adına stablecoin ödemeleri gerçekleştirme yetkisine ilişkin herhangi bir yasal belirsizliği ortadan kaldırıyor.” açıklamalarını yaptı.

OCC’nin onayının ardından kripto piyasalarında da yukarı doğru bir ivme görüldü. Blockhead Capital yönetici ortağı Justin Yashouafar konuyla ilgili olarak “Bir dizi olumsuz düzenleyici haberin ardından yatırımcılar, stablecoin ve geleneksel bankacılık sektöründe halka açık blokzinciri entegrasyonuna izin veren olumlu düzenleyici haberleri görmekten memnuniyet duyuyorlar.” ifadelerini kullandı.

Blokzincirinin düzenlenmesi finansal kapsayıcılığı yükseltecek

KaynakFinextra