Japonya’nın Amazon’u olarak nitelendirilen e-ticaret devi Rakuten, kripto para borsası Rakuten Wallet’ı duyurdu.

Şirket yeni borsasının başlangıçta mobil uygulama aracılığıyla üç kripto para birimini destekleyeceğini açıkladı. Bunlar bitcoin (BTC), ether (ETH), ve bitcoin cash (BCH) olarak belirtildi. Uygulama şimdilik sadece Android cihazlara indirilebiliyor. iOS versiyonunun ise önümüzdeki Eylül ayının başlarında kullanıma sunulması bekleniyor.

Rakuten Wallet müşterilere korumalı ve güvenli bir kripto varlık işlem hizmetleri sağlamak için müşteriler tarafından yatırılan parayı (müşteri varlıkları) şirketin kendi fonlarından ayırır, varlıkları (güven bakımı) Rakuten Grubu’nun tröst şirketi olan Rakuten Trust Co. Ltd. tarafından sağlanan güven hesaplarında yönetir. Rakuten Trust da bu güven varlıklarını Rakuten Bank Ltd. tasarruf hesaplarıyla yönetir.

Ek olarak şirket, müşterilerin varlıklarının güvenliğini sağlamak için bir dizi güvenlik yöntemi uyguluyor.  Müşteriler tarafından sahip olunan tüm kripto varlıkları “soğuk cüzdan” olarak bilinen ve internetten izole edilmiş bir ortamda saklayan Rakuten Wallet bunları özel anahtarlarlar ve çoklu imzalarla yönetiyor. Giriş yaparken ve para çekerken de iki aşamalı kimlik doğrulaması gerekiyor.

Rakuten Wallet başlangıç olarak Nisan ayında Rakuten Bank müşterilerinin kayıtlarını kabul etmeye başlamıştı. Şirket son zamanlarda para aklamayı önlemek için blockchain güvenlik şirketi CipherTrace ile de anlaştığını açıklamıştı.