Japonya merkezli e-ticaret devi Rakuten NFT platformu başlatma planlarını duyurdu. Dijital holding olarak tanımlayabileceğimiz Rakuten’in kökleri ticarete dayanıyor. Şirket, spor dünyasına yaptığını yatırımlarla biliniyor.

Dünyanın en büyük futbol kulüplerinden biri olan Barcelona’nın forma sponsoru olan Rakuten aynı zamanda NBA takımlarından Golden State Warriors’ın da sponsoru.

Şirketin dünya çapında 1,4 milyar kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

Böylesine büyük bir kullanıcı tabanına ve bilinirliğe sahip olan Rakuten, 2022’nin bahar aylarında kullanıcıların müzik ve animasyon gibi spor ve eğlence de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda NFT satın alabilecekleri bir pazaryeri başlatmayı planlıyor. Şirket, ödül puanlarını kullanma, daha fazla puan biriktirme ve Rakuten ID ile ödeme yapma gibi işinin çeşitli yönlerini NFT’lerle bir araya getirmeyi amaçlıyor.

NFT’ler kripto para takipçilerinin de ötesine genişletmek isteyen şirketin konuya yönelik açıklaması şöyle: “NFT’lerin pazar ortamını değiştirerek geniş bir kullanıcı yelpazesinin NFT’lere sahip olmanın değerini hissedebilmesi için “NFT pazarını demokratikleştirmeyi” hedefliyoruz.”

Rakuten blokzinciri teknolojisine de yabancı bir firma değil. Şirket dağıtık defter teknolojileri üzerinden 2016 yılında çalışmaya başlamış, 2019 yılında ise ticari malları doğrulayan Çin merkezli blokzinciri girişimi Techrock ile ortaklık kurmuştu.

Visa bir CryptoPunk satın alarak NFT dünyasına giriş yaptı

KaynakLedgerInsights