Japonya merkezli popüler çevrimiçi alışveriş platformu Rakuten kendi NFT pazar yerini başlattığını duyurdu.

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre Rakuten’in NFT pazar yeri kullanıcılara spor ve eğlence gibi alanlarda dijital koleksiyonlar sunmak istiyor. Buna ek olarak Rakuten, fikri mülkiyet (IP) sahiplerine IP’lerinin dijital varlıklarını oluşturmaları için minting hizmetleri de sunacak. Firma uzun vadede eşler arası listeleme ve satış sağlamayı da planlıyor.

Rakuten’in ilk NFT drop’u 25 Şubat’ta gerçekleşti. NFT, Ultraman adlı bir animenin dijital varlıklarının yanı sıra at yarışı temalı çizgi roman Kurogane Hiroshi G1 Gekitoshi’yi (2010 Serisi) içeriyor.

Rakuten kitap, fintech, kozmetik, dijital içerik ve daha fazla ürün ve hizmet satan ve alıcılara platformda alışveriş yapmaları için nakit iadesi (cashback) sunan Japonya merkezli bir e-ticaret mağazası. Firmanın bildirdiğine göre, Rakuten 2021 mali yılında 26,9 trilyon yen (232,7 milyar USD) üzerinde gelir elde etti.

E-ticaret alanında böylesine büyük bir firmanın kendi NFT pazar yerini kurması, Rakuten’in popülaritesine de bakacak olursak, küresel çapta olmasa da Japonya gibi yerel pazarlarda rekabeti körükleyebilir.

Universal Music Group, hayranlar için NFT koleksiyonu çıkaracak

KaynakThe Block